Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Napovednik » Predavanje » Impresija in ekspresija v fotografiji

Impresija in ekspresija v fotografiji


predavanje ob otvoritvi fotografske razstave

Izidor Gašperlin, Jure Kravanja

Prehod iz očaranosti nad naravo in okoljem k težje opaznim in kompleksnejšim motivom je ena ključnih prelomnic v razvoju vsakega fotografa. Če impresija nad okoljem predstavlja logičen vstop v fotografijo, uporaba enostavnejših ekspresivnih elementov izraža fotografovo hotenje in sposobnost za širše dojemanje fotografije. Kje se torej začne meja med impresijo in ekspresijo, na kakšen način lahko avtor doda fotografiji osebni pečat? Katere so tehnike razvoja in širjenja izraznosti in kako pridemo do kompleksnejših ekspresivnih elementov?

Vse teme sta predavatelja podkrepila in ilustrirala s svojimi fotografijami ter s tem tudi nakazala njune stopnje fotografske rasti.

Predavanje sta izvajala v zadnjih letih ena od uspešnejših slovenskih fotografov Jure Kravanja in Izidor Gašperlin.

sreda, 18. 9., ob 19.00, dvorana

 

Poti do sebe

Poti do sebe1
razstava

Izidor Gašperlin

Razstavljenih je 18 avtorjevih najljubših črnobelih fotografij, ki tako pomenijo tudi nek presek in pregled njegovega ustvarjanja. Fotografije povezuje vzdušje posameznikovega iskanja miru, samote in ravnotežja z okoljem, drugimi in sabo. Pripovedujejo pa zgodbo o odraščanju in naših stopnjah osebni rasti.