Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Arhiv novic » Vabimo prostovoljce za izvajanje pravljičnih ur v krajevnih knjižnicah

Vabimo prostovoljce za izvajanje pravljičnih ur v krajevnih knjižnicah


V Mestni knjižnici Kranj in v Krajevnih knjižnicah Stražišče, Naklo, Preddvor, Jezersko, Cerklje in Šenčur že več let za otroke (4-9 let) izvajamo pravljične ure z ustvarjalnimi delavnicami. Otroci se na pravljični uri srečajo s pravljico in knjigo preko proste pripovedi ali branja, zraven pa razvijajo poslušanje, govor, ročne spretnosti, domišljijo, kreativnost, socialne stike …

K sodelovanju vabimo vse, ki imate veselje do pripovedovanja (doživetega branja) pravljic in dela z otroki. Mogoče to že počnete v krogu družine, z vnuki, v šoli ali vrtcu, pri študiju … sedaj pa bi to veselje delili še z drugimi otroki v naših krajevnih knjižnicah.

Pravljične ure izvajamo v prostorih krajevnih knjižnic in trajajo približno 30-45 min. Sestavljene so iz pripovedi ali branja pravljice in pogovora, saj so otroci zelo radovedni. Običajno pravljici sledi ustvarjalna delavnica, ki za prostovoljce ni obvezujoča, saj lahko otroci preprosto sami kaj narišejo ali pobarvajo. Izbor pravljic naredimo v Kranju, pri čemer lahko upoštevamo Vaše želje.

Za vse, ki se boste odločili za sodelovanje, bomo izvedli kratko izobraževanje in si izmenjali izkušnje. Veseli bi bili, če bi pripovedovalko/-ca našli v bližnji okolici krajevne knjižnice, saj bi na ta način z mladimi poslušalci imeli še bolj pristen stik. Pri izbiri lokacije bomo poskušali upoštevati tudi vaše želje.

Prijave zbiramo do 15. septembra 2013.

V želji, da bi se nam pridružili v večjem številu, vas lepo pozdravljamo.

 

Kontaktna oseba za dodatne informacije:

Jure Bohinec, Služba za prireditve
telefon: 04/201 35 61 ali 04/201 35 57
e-naslov: jure.bohinec@mkk.si

toktok