Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Napovednik » Predavanje » Šport in psihologija, z roko v roki

Šport in psihologija, z roko v roki


Klub študentov Kranj
, gost Matej Tušak

Bi se rad začel ukvarjati s športom, pa ne veš kako se pripraviti, da ne boš takoj obupal? Se redno ukvarjaš s športom, a se vseeno kdaj pa kdaj znajdeš v ‘krizi’? Bi se rad prijavil na maraton, pa ne verjameš, da si psihično dovolj pripravljen? Te zanima, kako vrhunski športniki zdržijo vse te pritiske? O vsem tem so se pogovarjali z prof. dr. Matejem Tuškom, univ. dipl. psih.

Matej Tušak je redni profesor za psihologijo športa na Fakulteti za šport in vodja laboratorija za psihodiagnostiko na Inštitutu za šport. Njegovi osnovni področji dela sta motivacija in psihična priprava športnikov. Aktivno sodeluje v procesu psihične priprave vrhunskih slovenskih športnikov. Je psiholog najrazličnejših reprezentanc ter številnih uspešnih slovenskih športnikov (Andraža Vehovarja, Vasilija Žbogarja, Urške Žolnir, Primoža Peterke, Tine Maze, Petre Majdič, Grega Žemlje in drugih). Svoja spoznanja in izkušnje je objavil v številnih knjigah (Psihologija športa, Psihologija ekipnih športov, Psihologija dela in rekreacije, Trener, Jaz — športnik, Vloga družine in staršev v športu, Strategije motiviranja v športu in drugih).

13. maj 2013